Tryk her for at komme til forsidenLaMa Glas - Til forsiden
GalleriVærkstedButikProdukterTeambuildingOm LaMa GlasClick her for the English version 

 

Teambuilding

 

 

Introduktion til Glaspuster-Teambuilding

Helenekilde og Lama Glas har i fællesskab tilrettelagt et arrangement, hvor man får en sjælden lejlighed til at prøve at arbejde med flydende glas. For at få det fulde udbytte af tiden i glashytten bør nedenstående læses igennem:

Opgaven

Ideen er, at I får mulighed for at producere et glas i hvert arbejdsteam. Om målet opnås afhænger af en række faktorer, som er en blanding af samarbejde, teknik, organisering, koncentration og ikke mindst dygtighed. Glasblæsning er formodentlig et af de sværeste håndværk, og selv for uddannede glasblæsere kan det gå galt. At lave glas er i udstrakt grad et samarbejde, hvor alle på arbejdsholdet har deres naturlige plads i hierarkiet, men samtidig er yderst afhængige af hinanden. Kommer assistenten for sent, eller er mesteren for langsom… går det galt. Hvert arbejdsteam består af max 4 personer.

Arbejdsteamets roller

Hvert arbejdsteam skal på forhånd have fordelt sig på flg. roller:

Designer:
Designeren udarbejder (gerne i dialog med håndværkerne) et forslag/skitse til den form som glasset skal have, f,eks. whiskeyglas, højt smalt glas, lille vase. Det simpleste og mest sikre (og kedelige) er at lave et design i klart glas. Der kan lægges farvetråde eller pulverfarve i glasset, hvis man er ekstra overmodig og tror på at det kan overleve de mange farefulde forløb i produktionsprocessen. På fabrikkerne bliver der selvfølgelig ofte rystet på hovedet af designerne, fordi de ofte ikke ved særligt meget om produktionen. Men det er dem der løber med æren, når det går godt.

Glasmesteren
Glasmesteren er chefen på arbejdsgulvet, der skal forme glasset, så det lever op til ønsket om designet. Mesteren er den dygtige håndværker, der ikke er bange for, at være tæt på meget varmt glas. Mesteren dirigerer sit arbejdsteam. Hvis noget går galt er det i øvrigt altid assistentens skyld

Assistenterne
Man kan godt nøjes med at være een assistent, men det er assistenternes opgave at putte vand på avispapiret, blæse i piben, mens der formes af mester, komme med puntel, lægge værktøj, piber og anfangsjern klar.
Assistenterne kan fordele sig som opblæser og puntler. Puntleren skal kunne overtage mesterens glas, og har en afgørende indflydelse på resultatet. Opblæseren får kun lov til at blæse i piben når mesteren siger til, men er en vigtig del af teamet.

Sikkerhed
Man kan brænde sig… men man behøver ikke. Det er vigtigt at man går til opgaven seriøst, når man sidder med det varme emne. Mester og puntler vil få en særlig introduktion til hvordan man bruger og holder på værktøjet og piberne. Glemmer man det et kort øjeblik, så lærer man det hurtigt igen.

Forløb

1. kort uddannelse: Glasmesteren Laura Madsen vil vise de forskellige elementer i fremstillingen af et glas. Kurset tager max. 15 minutter. Det anbefales at følge nøje med i de enkelte delprocesser
2. Design præsenteres på skitser udarbejdet på forhånd
3. Instruktion af mester og assistenter i grundteknik, ansvar, roller og opgaver.
4. Gennemførelse af glas ud fra design

Evaluering

Hver gruppes arbejdsindsats, samarbejde, teknik og ambitionsniveau vil blive vurderet og dokumenteret af jeres instruktør.

Vel mødt – vi lover at det vil blive både sjovt og varmt. Helenekilde sørger for det kolde til ganerne undervejs

Laura Madsen & Anders Buhl

 

I samarbejde med Helenekilde Hotel & badepension

Klik her for at komme til Helenekildes hjemmeside

HELENEKILDE
HOTEL & BADEPENSION

  
  

 

Send en mail til webmaster