Tryk her for at komme til forsiden LaMa Glas - Til forsiden
Galleri Værksted Butik Produkter Teambuilding Om LaMa Glas Click her for the English version  

 

Nyheder fra LaMa Glas

 

Tilmeld dig nyheder fra LaMa Glas:             E-mail-adresse:   

Se billederne fra fødselsdagsfesten d. 10. august 2007, hvor der var fuldt hus til Supernova-aften

 


Kom til 5 års fødelselsdagsest d. 10. august 2007 kl. 20.00

Oplev en sjælden lejlighed til se fremstillingen af Unika kunstglas udført af Laura Madsen og Jazzmusik fra Mads Koppels trio, der smeltes sammen til en cocktail i varme, lys og lyd. Laura Madsen, assisteret af Tilly Burden (AUS) vil være hovedmenuen i en varm ret, der indbefatter unika-glasblæsning du normalt sjældent får oplevet. Oplevelsen akkompagneres af Mads Koppels Trio, med Nikolaj Pals på kontrabas, og Anders Dietz på vokal. Krydderiet er "showglass"-performance.

Vi må anbefale IKKE at tage pelsfrakken på. Til gengæld er der vand og saft ad libitum, ligesom der kan købes kolde drikke.

Menuen ser således:
(Alle retter akkompagneres af Mads Koppels jazztrio)

Forret:
Nordsjællands største vinkaraffel

Hovedret:
Ravenna Teknik

Dessert:
Støbning af glaskøkken
Snacksskål
Stjerneglas
servering for de meget sultne og modige
Entre: 50 kr. Bestilling via e-mail eller på tlf. 4870 4810

Hele weekenden er der 5% rabat på alt glas, og der er skøre glas til skæve priser så længe lager haves.


 

 

"Glas i Bevægelse" - Udstilling i Gjethuset,
Frederiksværk d. 10/9 - 17/10

Glasmuseet i Ebeltoft har udlånt deres fine samling af international og dansk Glaskunst til Gjethuset i Frederiksværk. Samtidig er der en særudstilling fra 6 Nordsjællandske glaskunstnere, hvor Laura Madsen deltager med sine egne værker. I forbindelse med udstillingen er de 6 Glaskunstnere gået sammen om at støbe et stort glasrelief af en kanon, som en hilsen til de storslåede rammer i Gjethusets gamle kanonstøbehal.

Klik her for at se artiklen i Frederiksborg Amts Avis

Dato: 10. september 2004


Udstillingen i Gjethuset spiller fint sammen med lyset. I fokus glasskulpturer af Monica Guggisberg, Schweiz og Phillip Baldwin, USA. Foto: Thomas Olsen (Frederiksborg Amts Avis)
 
 
 
Pressemeddelelse

Den nordsjællandske glaskunstner Laura Madsen har lavet det kunstværk, som Wonderful Copenhagen i dag overrækker, til modtageren af ”Årets havfrue 2004”

I anledning af den lille havfrues fødselsdag d. 23. august, vil et nyt kunstværk stige op fra havets dyb, udført af den nordsjællandske glaskunstner Laura Madsen. Det sker 91 år efter, at billedhuggeren Edward Eriksen i 1913 opstillede den verdensberømte skulptur af den lille havfrue, støbt i bronze, som en gave til byen fra Brygger Jacobsen.

I forbindelse med fejringen af fødselsdagen vil Wonderful Copenhagen udnævne ”Årets havfrue”, og modtageren Nanna Sørensen vil som gave få overrakt det kunstværk som glaskunstneren Laura Madsen har lavet til anledningen.

  

Laura Madsen har ladet sig inspirere af den støbte havfrue og havets farver, og i dag kl. ca. 16.05 vil de tilstedeværende og mange TV-seere i Danmark og andre lande kunne se kunstværket stige op fra havets dyb, omkranset af de 91 levende havfruer i vandet.

    
 

Laura Madsen udtaler: ”….hun er stolt over at blive udvalgt til at udarbejde kunstværket, bestilt af Wonderful Copenhagen. I lighed med Edward Eriksen er der også støbt et motiv af en havfrue – dog i min egen fortolkning. At arbejde med det varme blæste glas og varme sandstøbninger er en helt anden proces og teknik, som jeg over tid har udviklet, fra min tid på Orrefors Glasbruk.
  

Det skal gå stærkt, og meget kan gå galt, når man kombinerer de 2 teknikker. Resultatet er blevet vellykket, og Wonderful Copenhagen har fået garanti for at glasset kan tåle at komme en tur i Købehavns rene havnevand” udtaler Laura Madsen.

Dato: 23. augusti 2004

 
 
SUPERNOVA II - fusion af glas & Jazz - Lørdag d. 14. august kl. 20

Oplev en sjælden lejlighed til se fremstillingen af Unika kunstglas udført af Laura Madsen og Jazzmusik fra Mads Koppels trio, der smeltes sammen til en cocktail i varme, lys og lyd. Laura Madsen, assisteret af Harvey Mear vil være hovedmenuen i en varm ret, der indbefatter unika-glasblæsning du normalt sjældent får oplevet. Oplevelsen akkompagneres af Mads Koppels Trio, med Nikolaj Pals på kontrabas, og Anders Dietz på vokal. Krydderiet er "showglass"-performance.

Vi må anbefale IKKE at tage pelsfrakken på. Til gengæld er der vand og saft ad libitum, ligesom der kan købes kolde drikke.

Menuen ser således:
(Alle retter akkompagneres af Mads Koppels jazztrio)

Forret:
- Long Ale Beer Glass, udført af formanden for danske øl-entusiasters Østerbro-afdeling.
- Graal-emne (2 lag farve krænges over hinanden)

Hovedret:
Unika Graal-vase

Dessert:
Støbning af glaskøkken
Snacksskål
Stjerneglas
servering for de sultne og tørstige

Vi må anbefale IKKE at tage pelsfrakken på. Til gengæld er der vand og saft ad libitum, ligesom der der serveres en kold velkomstdrink fra kl. 19. og der kan købes kolde øl og vand.

Entre: kr. 100 (inkl. velkomstdrink) Der er begrænset plads til dette arrangement, Bestilling på tlf. 4870 4810 eller via e-mail. Oplys venligst navn og telefon-nr.

(Graal-teknikken er oprindeligt blevet udviklet på Orrefors Glasbruk i Sverige, hvor man starter med at lægge flere lag farve oven på hinanden på en glasbobbel (også kaldt emne). Emnet køles langsom ned. Herefter kan man bearbejde det kolde emne, og slibe/gravere eller sandblæse et eller flere farvelagen væk. Emnet varmes langsomt op igen, og påsættes igen på en pibe. Herefter kan man tage nyt varmt glas udover og blæse emnet op til den endelige form)


Dato: 29. juli 2004

 

 
Cirkus Baldoni kommer til LaMa Glas d. 4. august 2004 kl. 19.00
Den 4. august kl. 19.00 kan man opleve det meget roste og børnevenlige Cirkus Baldoni hos LaMa Glas. Forsalgsbilletter kan købes hos LaMa Glas til bænkpladserne og det er samtidig startskuddet til en uge med fødselsdagsaktiviteter og arrangementer. Se under arrangementer

Dato: 15. juli 2004

Klik her for at se mere om Cirkus Baldoni
 
Kildemarked 2004 d. 7-8. august - LaMa Glas og Arresø Glas flytter glaspusteri ud i det fri!
Igen år har de 2 lokale glaspusterier besluttet at vise det gamle håndværk på Tisvildelejes kildemarked for gamle håndværk. Der er blevet konstrueret en lille glassmelte-ovn, der på 5-6 timer kan smelte glas, således at gæsterne på kildemarkedet, kan få et helt usædvanligt indblik i det 2.000 år gamle håndværk.
Se mere om Kildemarked 2004 - klik her
De glas der bliver lavet, kaldes for "Kildemarkedsglas", og glimrer ved sit urene grønne glas, og små bobler, der vil ligne det glas som man kunne lave i gamle dage. De 2 glaspustere vil dog også tage lidt "rigtigt" glas med fra deres butikker og lagerhylder.


 
"Gennem århundreder var der hver sommer Kildemarked i Tisvilde i tilslutning til den store søgning til den hellige Helene Kilde og til Sankt Helenes Grav . Det er nu femte år i træk (med en pause på ca. 80 år), at en skare af frivillige Tisvilde-beboere har genoptaget den gamle tradition og ved forenede kræfter får det store arrangement op at stå. Igen i år er der over 6o markedsboder med kunst og kunsthåndværk med arbejdende værksteder såsom Smedeværksted, Holbo Herreds Væverlaug og Glaspusteri."

Dato: 10. Juli 2004Kildemarkedsglaspusteriet fik sidste år besøg af Jason Brown fra Glassmedjen i Kregme, og så fik markedsgæstene en ekstra oplevelse i den gamle pindblæsningsteknik, udført på et vinglas

 

 


Hans Friedrichsen fra Arresø Glas er her fanget af Frederiksborg Amts Avis fotograf, mens han laver et kildemarkedsglas under åben himmel på sidste års kildemarked.

 
 
Laura Madsen med i Alt for Damernes Jubilæumsblad april nummer 2004
I Alt for damernes specialnr. 3000 har man fundet et godt indkøbstips hos POD, hvor man har fundet frem til de trendy fusing-skåle, designet og lavet af LaMa Glas. Se mere under presseklip

Dato: 10. april 2004

 
 
     

 

Send en mail til webmaster